Colin Flemming från Queens University, Nordirland

26 September 2017

TourTurf Bio Academy & Seminar – Tema: Pesticidfri bekämpning av skadedjur och sjukdomar

Dr Colin Flemming från Queens University, Nordirland, är specialist på de skadedjur och sjukdomar som drabbar golf- och fotbollsplaner i Europa.

Vad gör man utan pesticider? Nu har du chansen att få reda på mer om den senaste forskningen och kunskapen på området. Vi ger dig en unik möjlighet att lyssna till en av Europas ledande forskare, som med stor erfarenhet av både undervisning och forskning ger dig en enorm insikt och kunskap om de problem du möter i en förändrad vardag. Det blir allt annat än ointressant.

Seminariet kommer att äga rum på E Marker A/S torsdagen den 12 oktober 2017.

Kvävegödsel förbättrar gräsets färg och hälsa, samt förebygger skadedjur

3 Maj 2017

Flytande kvävegödsel förbättrar gräsets färg och hälsa, samt förebygger skadedjur

TourTurf FWA och TourTurf FWA + NWA består av en synergistisk blandning av urea och två järnkällor som ska förbättra färg och hälsa för greener, tees, fairways och fotbollsplaner. Båda produkterna är också idealiskt i en integrerad strategi för skadedjursbekämpning och är utmärkt att använda som ”green up” i förbindelse med större golf- och fotbollsevenemang.

Läs mer:
TourTurf Fairway Acidifyer FWA 10-0-0 + 8 % Fe med Anti-moss Formula
TourTurf Fairway Acidifyer FWA 5-0-0 + 4 % Fe + NWA (Natural Wetting Agent)

E. MARKER A/S HAR UTSETTS TILL GASELLFÖRETAG 2016

6 Februari 2017

E. MARKER A/S HAR UTSETTS TILL GASELLFÖRETAG 2016

På E. Marker A/S är vi mycket stolta över att ha utsetts till danskt gasellföretag 2016. Vi arbetar målinriktat med att utveckla företaget och våra produkter. Det är en löpande process som kräver ett ständigt engagemang av alla i företaget. Ett stort tack till alla våra medarbetare, kunder och samarbetspartners.

Vi ser fram emot fortsatt utveckling!

Fertira - ny toppmodern produktionsanläggning i Belgien

16 November 2016

Ny toppmodern produktionsanläggning i Belgien

Fertira, som exklusivt producerar hela vårt Osmo-program m.m. av organiska gödningsmedel för både detaljhandeln och professionellt bruk, har byggt en ny toppmodern produktionsanläggning i Belgien. Kapaciteten har utökats till mer än det dubbla jämfört med tidigare – och fokus ligger fortfarande på miljö, kvalitet och service.

Det är solen som levererar energin till Osmos CO2-neutrala produktionsanläggning. Och det är naturen själv som levererar växtkraften i våra organiska produkter. Resultatet är ett dammfritt, homogent och mindre granulat, till glädje för såväl trädgårdsarbetaren som greenkeepern och planskötaren.

Detta betyder också att vi kommer att investera i fortsatt produktutveckling av mikrobiologin i vårt organiska gödselsortiment i både Osmo- och TourTurf-regi, till gagn för både miljön och kunderna.

Under 2017 kommer vi löpande att introducera nya effektiva mikroorganismer och gynnsamma mykorrhizasvampar i vårt unika organiska gödselsortiment. Fil.dr. Jacqueline Barr från Bio My Green Bv är vår oberoende leverantör av den mikrobiologi som ingår i gödselprodukterna.

31 Oktober 2016

Ecourfs produktkatalog 2017 på tre språk finns att få nu

Ecoturfs omfattande produktkatalog 2017 är fylld med några av de bästa skötselprodukterna som finns för golfbanor, bollplaner, parker och andra grönområden. Katalogen omfattar hela 128 sidor och den finns på tre språk – danska, svenska och tyska.

Du kan ladda ned katalogen som pdf, läsa den online (eKatalog) eller beställa ett tryckt exemplar av den per mail.

Läs eKatalog
Ladda ned pdf-katalog (51 Mb)
Beställ ett tryckt exemplar av katalogen

31 Oktober 2016

Nyanställd – Henry Baldwin

Henry Baldwin ansvarar för rådgivning och marknadsföring i Tyskland. Han är utbildad vid Elmwood College i Skottland och har stor erfarenhet, bland annat från sina 18 år som chefsgreenkeeper för Parkland-banorna i Bonn-området.

Vi är mycket glada över att ha Henry i vårt företag.

Varmt välkomna till E. Marker A/S.

9 Marts 2016

GRIGG BROTHERS SKA STÅ FÖR FÖRSÄLJNING AV TOURTURF TAG I USA OCH KANADA

TourTurf TAG säljs och distribueras på den amerikanska och kanadensiska marknaden genom vår välrenommerade samarbetspartner Grigg Brothers från och med mars 2016. Grigg Brothers är ett marknadsledande märke på golfmarknaden i USA och Kanada. TourTurf TAG kommer att marknadsföras i USA och Kanada under namnet Rhizo AideTM.

Samarbetet med Grigg Brothers har kommit till stånd via CEO Mark Grigg och Product Manager Gordon Kauffmann. Med detta spännande samarbete kommer vi att kunna nå ut till merparten av de nordamerikanska golfbanorna.

Grigg Brothers är en del av en större ”familj” och ägs idag av den globala verksamheten Brandt, som är en av de ledande leverantörerna till jordbrukssektorn globalt sett. De första av förhoppningsvis många containrar görs nu i ordning och förbereds för leverans.

Läs mer här om Grigg Brothers.


4 Januari 2016

Världspremiär – bladgödsel till rosor

GroGreen Feed & Shine Rosor garanterar att rosorna förblir friska, starka och motståndskraftiga gentemot kända bladsvampar.

Upplev världspremiären! Besök oss på branschmässan för florister och plantskolor 6 och 7 januari 2016 i Odense, Danmark. Odense Congress Center monter: 4505.

Läs här om GroGreen Feed & Shine Rosor…

25 September 2015

Ny och förbättrad växthärdande medel för alla grästyper – TourTurf FDC Autumn + R Factor

TourTurf FDC Autumn + R Factor är ett effektivt och förebyggande växthärdande medel för användning under perioder med risk för sjukdomsangrepp. Produkten är 100% hållbart.

Läs här om TourTurf FDC Autumn + R Factor…

22 September 2015

Ecoturf AB söker ny personal

Ecoturf AB söker ny personal i Sverige som kan sköta kontakten med nya och befintliga kunder. Vi behöver 1-2 personer med tidigare erfarenhet av försäljning och marknadsföring till den gröna branschen; golf, fotboll och handelsträdgårdar. Erfarenhet av linjering av bollplaner m.m. är en merit.

Vi kan till exempel träffas på Elmia Park, där du diskret kan titta in i vår monter A06:18. Det går också bra att kontakta Jan Kjær Rasmussen på 073 301 51 00 eller via mail, jan@ecoturf.se, för ytterligare information. Rätt person erbjuds goda löne- och anställningsförhållanden, med en spännande produktportfölj och stor frihet i arbetet.

24 April 2015

Vi har ändrat vår säljorganisation

Vi har ändrat vår säljorganisation i Ecoturf AB. Från och med idag är det Jan Kjær Rasmussen tillsammans med Carsten Marker som tar hand om alla våra kunder. Med detta steg, hoppas vi kunna ge en så god service och support till vore kunder som möjligt. Jan Kjær Rasmussen kan nås via e-post jan@ecoturf.se och våra vanliga mobilnummer +46 (0)73 301 51 00.

24 Mars 2015

TourTurf® GTP, Green Turf Paint – Återskapar snabbt färgen hos förstört gräs

TourTurf® GTP är en specialutvecklad färg för sportgräs, med tre viktiga användningsområden. Den kan användas som permanent gräsfärg, som grön indikatorfärg och för färgning av sand-/jord-/frö-blandningar (divot mix). TourTurf® GTP har en avancerad sammansättning med två nya egenskaper: produkten absorberar UV-ljus och bidrar till en klarare färg.

Läs mer…

31 Januari 2015

Produktkatalog 2015 – online-flip-version

Ecoturfs produktkatalog 2015 finns nu i online-flip-version. Katalogen är mycket omfattande och innefattar allt inom professionell vård av golfbanor, fotbollsplaner, parker och växter.

Se e-katalogen här…

27 December 2014

Tre nya produkter: TourTurf® BioFeed Concentrate som innehåller LPT, TourTurf® LPT och TourTurf® Respond Penetrator

TourTurf BioFeed Concentrate är en grupp flytande gödningsmedel som innehåller LPT vilket säkerställer fullständig upptagning av näringsämnen och biostimulantia. TourTurf LPT är ett flytande tillsättningsmedel, utformat för att optimera växters förmåga att ta upp gödsel, biostimulanter och andra medel genom bladen vid sprutapplicering. TourTurf Respond Penetrator tar bort överflödigt ytvatten och behandlar vattenmättade rotzoner.

Läs mer TourTurf BioFeed Concentrate + LPT, TourTurf LPT och TourTurf Respond Penetrator.

31 Juli 2014

INBJUDAN TILL ÖPPET HUS!

Vi har flyttat in i nya trivsamma lokaler i fin miljö, och det vill vi fira genom att bjuda in till öppet hus.

Vi hoppas på en härlig dag tillsammans med kunder, samarbetspartners, vänner och bekanta. Bland annat kommer vi att bjuda på brasiliansk barbecue – och du får förstås chansen att möta hela E. Marker-teamet och Ecoturf-teamet på en gång.

Vårt öppna hus äger rum fredagen den 29 augusti från kl. 12:00 till kl. 16:00 på adressen Okslundvej 8, Bov, 6330 Padborg i Danmark.

P.S. Anmäl dig gärna före den 20 augusti. Maila till info@emarker.dk eller ring på +45 74 67 08 08 – så att vi vet att vi har mat till alla…

Download inbjudan till öppet hus! (pdf)

10 Juli 2013

Snart är det dags att fundera på invintring med biologisk hjälp!

Ecoturf har flera biologiska möjligheter för att hjälpa till: TourTurf® FDC + R-Factor, TourTurf® INFILL och TourTurf® DEFEND.

TourTurf® FDC (Fusarium Disease Control) är en förebyggande biologisk produkt istället för kemiska bekämpnings medel, och kanske ett alternativ till dina greener. Den är även utmärkt som ett komplement till traditionella metoder.

Läs här om resultaten 2012-13 från Malmö-Bjurlöv, Örestaden, Rönnebäck, samt Woodlands Country Club – alla bilder är från 23/4 2013.

Download nyhetsbrevet (pdf)

27 Maj 2013

Inbjudan till årets bästa “Miljö” Seminarum
Tisdag 25 Juni och Onsdag 26 Juni Lille Okseö i Flensborg Fjord (Danmark)!

Inbjudan till årets bästa miljö seminarium. På Ecoturf AB och E.Marker A/S vägnar så bjuder vi in till några spännande dagar i Södrajylland (Danmark) med föreläsare från Danmark och utlandet. Tid och plats: Den lille Okseö i Flensborg Fjord den 25 Juni kl. 10.00 till 26 Juni kl. 13.00. Se bifogat program. Gäster som kommer långväga ifrån är välkomna redan på Måndag kväll. Tema: Miljö och övervintring av golfgreener. Det finns endast ett begränsat antal platser så först till kvarn är det som gäller.

Svar önskas: Senast den 16 Juni til info@ecoturf.se. Gärna tidigare.

Download inbjudan (pdf)

8 Januari 2013

Nille är tillbaka!

3 Januari 2013 blev Nicklas “Nille” Enqvist anställd som säljare med ansvarsområde Gøteborg, Stockholm och norrut. Nille är 43 år och har jobbat med golf sen 1989 där han startade som banarbetare på Bro-Bålsta GK. Han har varit banchef sen år 2000 både i Sverige och Norge och kommer nu senast från Stenungsund GK. Nicklas är allmänt sportintresserad och har 4,5 i hcp. Han har stor erfarenhet av greenkeeping och hoppas kunna hjälpa er med tips och råd så er vardag blir enklare. Nicklas kan nås på epost: nicklas@ecoturf.se och på mobilen: 073 301 510 00.

Vi på Ecoturf och E. Marker hälsar Nicklas varmt välkommen i vårat Team.

26 Augusti 2012

Ecoturf arrangerar fisketur

Ecoturf arrangerar fisketur vid Sjön Båven Södermanland med föredrag om Invintring av Golfbanor med Michael Dohlon Svartinge GK 11-12 sept 2012.

Utställningar, september och oktober

Ecoturf medverkar vid SGA Norr utställning i Sundsvall 13-14 september 2012.
Ecoturf ställer ut på Fältdagarna Sturup Park 20-22 september 2012. www.faltdagarna.se
Ecoturf ställer ut på Elmia Garden med Osmo og GroGreen 17-18 oktober 2012 Monter B 06:50. www.elmia.se

29 Juni 2012

Ecoturf AB Introducerar ny hemsida för alla som arbetar med skötsel av golfbanor, fotboll/idrottsplaner, parker och trädgårdsanläggningar

Miljön är mycket viktig för oss. Vårt fokus är hållbarhet, det gäller att förebygga snarare än att bota. Denna filosofi är grunden för vår verksamhet där organiska och miljövänliga gödnings- och skötselprodukter värderas mycket högt.

Vår hemsida är ett verktyg till dig, som arbetar med skötsel av bl.a golfbanor, idrottsanläggningar, parker och trädgårdsanläggningar. Här hittar du massor av information och inspirerande tips om skötsel. På www.ecoturf.se får du en snabb överblick över våra produkter, användningsområden, doseringar samt samarbetspartners.