Dålig rotbildning

En sund och stark rotbildning är en förutsättning för en sund och stark planta, som klarar sig med ett minimum av vatten, gödning, kemikalier och pesticider. Använd alla tillgängliga luftningsmetoder för att ge rötterna de bästa förutsättningarna. Undvik för mycket bevattning och mineralisk gödning i fast eller flytande form om du vill bevara ett starkt och sunt rotsystem. Använd organisk gödning och få de jordförbättrande element som du inte får med mineralisk gödning.

Följande produkter kan bl.a. användas mot dålig rotbildning:

Black Earth Humic Mini Granule är en mikrogranulerad biostimulant som ger bättre rotutveckling.

TourTurf Wakame Seaweed Concentrate är en tångbaserad produkt som ger god rottillväxt och generellt sundare planttillväxt. En koncentrerad kallpressad tångprodukt.

TourTurf Bio Concentrate + R Factor kombinerar fyra biostimulanter i en högkoncentrerad blandning nämligen humussyror, aminosyror, tång, zink och magnesium. Produkten är utformad för att stärka rotbildning,etablering och tillväxt.

RhizoBio 3-1-2 är en biologisk produkt baserad på organiska näringsämnen med innehåll av mykorrhiza, biostimulanter och bakteriekulturer som främjar etablering och tillväxt, samt förebygger sjukdomar och ger starkare och friskare växter.

Har du frågor eller önskar mer information?
T: (0)841 04 09 72
E-Mail: info@ecoturf.se